Skip survey header
http://webobserver.net/wp-content/uploads/2010/09/logo_survey_hn.jpg

Διαδικτυακός Έλεγχος και Λογοκρισία στην Ελλάδα (Α.Π.Θ.)

Ευχαριστούμε που αποδεχθήκατε την πρόσκληση μας για συμμετοχή στην έρευνα.

(μέσος χρόνος συμπλήρωσης: 5-7 λεπτά)
Το φαινόμενο του ελέγχου του διαδικτύου και της διαδικτυακής λογοκρισίας είναι σε διαρκή άνοδο παγκοσμίως και εμφανίζεται σε πλήθος κρατών σε ολόκληρη την υφήλιο, από αυταρχικές χώρες της Ασίας (Κίνα, Σαουδική Αραβία κ.λπ.) έως κατά παράδοση δημοκρατικά κράτη της Ευρώπης (Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία κ.λπ.).
Αν και ως φαινόμενο είναι γενικευμένο, εντούτοις το μεγαλύτερο μέρος της εκάστοτε κοινωνίας στην οποία εφαρμόζεται δεν γνωρίζει την ύπαρξη του (ούτε φυσικά την επιρροή που έχει στην καθημερινότητα του) λόγω της πολιτικής που ακολουθείται από τις εκάστοτε αρχές. Εξαιτίας αυτής ακριβώς την πολιτικής «σιωπηλού» ελέγχου του διαδικτύου που ακολουθείται, έχει αναπτυχθεί μία αρκετά δραστήρια ακαδημαϊκή κοινότητα που παρατηρεί και δημοσιεύει αξιολογήσεις για την κατάσταση που ισχύει σε κάθε κράτος.

Το παρόν ερωτηματολόγιο είναι κομμάτι μίας τέτοιας έρευνας που ξεκίνησε λίγο καιρό πριν από την Ελλάδα (και πλέον έχει συλλέξει στοιχεία για πλήθος κρατών όπως Ρωσία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ινδία, Κόσοβο, Κύπρος κ.ά.) πάνω στο φαινόμενο του διαδικτυακού ελέγχου και της διαδικτυακής λογοκρισίας σε κρατικό, εταιρικό, πανεπιστημιακό ή/ και οικογενειακό επίπεδο. Εφόσον αποφασίσετε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για τη συμπλήρωση του, παρακαλείσθε να απαντήσετε με υπευθυνότητα.