Skip survey header

FONDURI EUROPENE

Page One

1. Vă rugăm să menționați în care dintre următoarele situații se regăsește instituția/ structura pe care o reprezentați (se va bifa cu „X" în dreptul lui DA/NU pentru fiecare dintre enunțurile formulate în funcție de situația fiecărei entități):
Entitatea pe care o reprezentați :
Space Cell DANU
A scris până în acest moment cel puțin un proiect pentru solicitare de finanțare din fonduri UE nerambursabile post-aderare
A apelat la o firmă de consultanță pentru solicitare de finanțare din fonduri UE nerambursabile post-aderare
A implementat proiecte aprobate din fonduri UE nerambursabile post-aderare
A apelat la o firmă de consultanță pentru implementarea proiectelor aprobate din fonduri UE nerambursabile post-aderare
2. Vă rugăm să evaluaţi cunoştinţele dumneavoastră cu privire la managementul Programelor Operaționale din cadrul Obiectivului Convergență acordând un scor fiecărui program enunțat (se va bifa cu X categoria ce corespunde nivelului de cunoștințe)
Space Cell DelocMediuFoarte bine
Programul Operaţional Regional (POR)
Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU)
Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative (PO DCA)
Programul Operaţional Sectorial Mediu (POSM)
Programul Operaţional Sectorial Transport (POST)
Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE)
Programul Operațional Asistență Tehnică
3. Vă rugăm să menționați care au fost modalitățile de dobândire a cunoștințelor cu privire la managementul Fondurilor Structurale și de Coeziune și cu privire la implementarea proiectelor cu finanțare din Fondurilor Structurale și de Coeziune (se va bifa cu "X" unul sau mai multe din următoarele tipuri de dobândire a cunoștințelor):
  • * This question is required.
4. Ati apelat măcar o dată la o banca din sistemul romanesc pentru susținerea financiară (credit bancar, scrisoare de garanție) a activităților finanțate din Fondurile Structurale?
5. Ce banca v-a oferit cea mai bună ofertă pentru susținerea financiară (credit bancar, scrisoare de garanție) a unui proiect european?
6. Vă rugăm să menționați în ce ipostază ați apelat la o instituție financiar bancară în timpul implementării unui proiect cu finanțare europeană:
7. În ce măsură sunteți multumit de ajutorul oferit de către instituțiile financiare bancare pentru sustinerea proiectelor cu finanțare nerambursabilă? (1- nemultumit, 5-foarte multumit)
12345
8. Cum vi se par costurile pachetelor de servicii şi produse oferite de către instituţiile financiar-bancare pentru implementarea proiectelor europene?
9. Care dintre urmatorii factori au determinat, în percepția dvs, rata mica de absorbție a Fondurilor Structurale și de Coeziune din țara noastră?
  • * This question is required.
10. Care dintre factorii de mai jos influenţează, în percepția dvs, rata scăzută de absorbţie a Fondurilor Structurale și de Coeziune în România?
  • * This question is required.
11. În ce măsură, în percepția dvs, factorii de mai jos accentuează rata scăzută de absorbție a Fondurilor Structurale și de Coeziune?
Space Cell Foarte puținPuținMediuMultFoarte mult
comunicarea și diseminarea informațiilor
resursele financiare disponibile
birocrația impusă
plan strategic la nivelul instituţiilor care coordoneaza Fondurile Structurale și de Coeziune
funcţionarii publici care se ocupă de evaluarea cererilor de finanțare în momentul scrierii și implementării lor
capacitatea managerială a beneficiarilor proiectelor
corupția
12. În situația în care v-ati confruntat cu întârzieri ale plăților prefinanțărilor/rambursărilor, ce metoda/instrument ați folosit pentru derularea activităților previzionate?
  • * This question is required.
13. În situația în care v-ați confruntat cu neatingerea grupului țintă și a indicatorilor previzionați în Cererea de Finanțare ce soluție ați folosit pentru remedierea problemei?
  • * This question is required.
14. Ce impact considerati ca are absorbția Fondurilor Structurale și de Coeziune asupra creșterii economice din România? (1-foarte mic 5 -foarte mare)
12345
15. În care din indicatorii marcoeconomici enumerați mai jos considerați că se reflectă impactul plăților survenite din Fondurile Structurale și de Coeziune? *This question is required.
  • * This question is required.
16. Pentru Programarea 2014-2020 veți mai fi interesat pentru depunerea și contractarea cererilor de finanțare?
17. Care este statutul dvs juridic?
18. Regiunea de dezvoltare din care faceți parte:
19. Prin ce Programe Operationale ați obținut finanțare nerambursabilă?
Vă mulțumesc încă o dată pentru participare!